بر اساس گزارش کنگره آمریکا همزمان با پایان ماموریت نیروهای رزمی آمریکا در خاک عراق و افزایش نگرانی ها و تنش در مورد برنامه های هسته ای ایران، حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ نیروی نظامی آمریکا در کویت باقی خواهند ماند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کمیته سیاست خارجی مجلس سنا آمریکا در روزهای اخیر تازه ترین تحولات سیاسی در کشورهای عربی خلیج فارس از جمله تغییر ولیعهد عربستان و تعلیق مجلس مشورتی کویت به دستور امیر این کشور را بررسی کرده است.
به اعتقاد اعضای مجلس سنا این تحولات را باید به عوامل بی ثباتی ناشی از تحولات موسوم به «بهار عربی» افزود. در گزارش کمیته امور دفاعی مجلس سنا که روز سه شنبه انتشار یافته، بر ضرورت حفظ ثبات در این منطقه از جهان که محل تولید بیش از نیمی از نفت خام مورد نیاز بازار جهانی است، تاکید شده است. در این گزارش به رقم دقیق نیروهای آمریکایی مستقر در کویت اشاره شده است، امری که تاکنون مقامات وزارت دفاع آمریکا فقط در گفت و گوهای غیررسمی به آن اشاره کرده اند. در حال حاضر ۱۵ هزار نفر از نظامیان آمریکا در کویت مستقر هستند. یکی از وظایف اصلی آنها علاوه بر آموزش، فراهم کردن امکانات پشتیبانی و لجستیکی برای نظامیان مستقر در عراق و منطقه خاورمیانه بوده است. اما در گزارش کمیته امور دفاعی مجلس سنا به کاهش شمار این نیروها به رقم ۱۳ هزار و ۵۰۰ اشاره شده است. پس از شکست مذاکرات دولت های عراق و آمریکا برای ادامه استقرار واحدهای رزمی آمریکایی در خاک عراق، گروهی از نمایندگان مجلس سنا اصرار دارند که دولت این کشور باید نیروی قابل توجهی را در خاک کویت نگاه دارد. خبرگزاری آسوشیتدپرس یادآوری می کند که دولت آمریکا در سال های اخیر از تعداد نیروهای نظامی خود در اروپا کاسته و به جای آن نیروهای بیشتری را در منطقه خاورمیانه مستقر کرده است.ادامه….
لئون پانه تا وزیر دفاع آمریکا گفته است که در پایان عقب نشینی نیروهای آمریکایی از خاک عراق، رقمی حدود ۴۰ هزار نفر از نظامیان آمریکا در سایر نقاط خاورمیانه مستقر خواهند شد. پس از اجرای این طرح جابجایی نیروهای نظامی آمریکا، تعداد نظامیان این کشور در کل اروپا به حدود ۶۸ هزار نفر کاهش خواهد یافت. از پایان جنگ اول عراق حدود پنج هزار نظامی آمریکایی در خاک کویت باقی ماندند. اما همزمان با آغاز عملیات اشغال عراق در سال ۲۰۰۳ تعداد نیروهای نظامی آمریکا در خاک کویت به شکل چشمگیری افزایش یافت. در بخشی از گزارش تحلیلی کمیته امور دفاعی مجلس سنای آمریکا بر اهمیت و حساسیت شرایط فعلی منطقه خلیج فارس و وضعیت کشورهای عربی تاکید شده است. در راستای چنین دیدگاهی در ماه های گذشته قراردادهای فروش تسلیحات با کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی، کویت و حتی بحرین ابعاد بزرگتری پیدا کرده است. در این گزارش تاکید می شود که کشورهای عربی منطقه خلیج فارس برای ایجاد تعادل در برابر قدرت نظامی و تهدیدهای ایران نقش مهمی دارند. نیروهای مسلح ایران شامل ۳۵۰ هزار نیروی پیاده نظام، ۱۸۰۰ تانک و ۳۰۰ جت جنگنده است. علاوه بر این موشک های دور برد ایران برای تمام کشورهای منطقه و از جمله اسرائیل یک خطر جدی است.